Bruiloft Jan en Anneke - Zwolle


Wat was het een feest om gisteren de grote dag van Jan en Anneke vast te mogen leggen. Jullie kennen misschien het gezegde een lach van oor tot oor wel. Nou dat was bij dit bruidspaar zeker van toepassing. De dag begon voor mij in mijn eigen dorp Moerkapelle. In het toekomstige huis van het bruidspaar had de bruidegom zich klaargemaakt. En daar ging ik dan ook als eerste heen. Jan stond al bijna helemaal klaar en ook toekomstig schoonzus kwam er aan om even de corsage op te spelden. Al snel was het tijd voor mij om naar de bruid te gaan. Ook Anneke was al bijna helemaal klaar. Marjan van Meerdanhaar deed de laatste finishing touches en toen was het moment eindelijk daar om elkaar te zien. En ze konden echt niet wachten. Want het aantikken op de schouder werd niet afgewacht zodra de deur open ging kon de bruidegom zich niet meer bedwingen om de bruid te zien.


Na de eerste ontmoeting stapten we in de auto voor een flinke rit richting Zwolle waar de rest van de dag plaats zou vinden. Eerst maakten we foto's op de heide bij Heerde. En alhoewel de hei al een beetje was uitgebloed was het prachtig. We genoten volop, waardoor de tijd ook heel erg snel voorbij ging en we richting de grote sociëteit in Zwolle reden waar het burgerlijk huwelijk plaats zou vinden. Dit was een heerlijke ontspannen ceremonie en ik had ook flinke concurrentie van alle neefjes en nichtjes die ook heel graag de kus van het bruidspaar op de foto wilde zetten. Na de ceremonie was het tijd voor de taart. Ook hier konden de kinderen niet op wachten, dus als niemand keek werd er stiekem al een beetje gesnoept :).


Na de taart gingen we naar de kerk voor de inzegening van het huwelijk. Ook hier mocht ik wat foto's maken. Wat erg leuk was, omdat ik dat meestal niet doe. Na de dienst gingen we naar Den Alerdinck in Heino waar een borrel was gevolgd door een diner. Hier sloten ook de dinargasten zich bij het gezelschap aan. En alhoewel het inmiddels wat was gaan regenen lieten we ons niet kennen en maakten we gewoon ook alle groepsfoto's nog buiten. Anneke en Jan wat fijn dat ik bij jullie dag mocht zijn. Wat leuk om te zien hoe jullie samen stralen. Heel veel geluk samen, maar ik weet zeker dat wij elkaar heel snel weer tegenkomen.